Handige apps die je helpen met beleggen

Beleggen gaat ook met zijn tijd mee en naast dat het al enige tijd online mogelijk is zijn er tegenwoordig ook verschillende apps te vinden die je kunnen helpen met je beleggingen. Zo zijn er apps waarmee je gewoon aandelen kunt verhandelen via een online broker, net zoals je dit ook via de website van de broker kunt doen. Op dit soort applicaties maak je dan een account aan en hier stort je vervolgens geld op. Met dit geld kun je dan gemakkelijk via je smartphone of tablet starten met beleggen. Doordat dit vaak even wennen is bieden sommige van de apps gelukkig de mogelijkheid om eerste te oefenen met virtueel geld. Hierdoor loop je geen risico dat als het fout gaat je geld verliest, maar krijg je natuurlijk ook niks als je winst maakt.

Waar moet je op letten als je gebruik maakt van een app

Als je besluit om te gaan beleggen en je maakt hiervoor gebruik van een app is het slim om eerst rustig alle gebruiksvoorwaarden van deze app door te lezen. Het kan namelijk zo zijn dat er bepaalde extra kosten zitten verbonden aan het gebruik hiervan, maar er zitten bijvoorbeeld ook kosten verbonden aan het storten van geld, of aan het inzetten van hefbomen. Verder is het zaak om te letten op reviews van andere gebruikers. Zie je veel negatieve reacties, kies dan maar snel een andere app want je wilt wel 100% zekerheid als je met je eigen geld speelt. Gelukkig zijn er veel goede apps en een aantal hiervan kun je hier rechts op de pagina vinden.

Kun je meer dan alleen beleggen met apps?

Als je besloten hebt om te beleggen is het belangrijk dat je gaat bepalen waarin je wilt beleggen. Bekijk de mogelijkheden die je hebt en ga het nieuws volgens van de organisaties die je interessant lijken om in te investeren. Er zijn ook apps beschikbaar waarop je allerlei handige informatie kunt vinden over organisaties en dus ook de organisaties waarin jij misschien wilt beleggen. Volg dit nauwlettend voor een aantal weken en bekijk ook de dagelijkse fluctuaties in de koers.

Als je eenmaal een goed genoeg beeld hebt van de organisatie kun je beginnen met beleggen. Er zijn ook apps die je kunnen helpen met deze keuze door koersen te voorspellen. Echter blijft dit natuurlijk altijd een schatting, waardoor je hier niet blindelings van uit moet gaan. Zorg er dus voor dat je zo veel mogelijk informatie hebt om je keuze op te baseren en niet in het wilde weg aandelen gaat kopen.