Brokers

Hoe kies je de juiste broker

Een broker is in principe een handelaar op de beurs. Niet alleen een bedrijf, maar ook een persoon kan een broker zijn. Voor de particuliere belegger is het aan te raden om een online broker in te schakelen als er aandelen verhandeld worden op de korte termijn. Op de lange termijn kan dit middels een effectenrekening bij de bank. Via een online broker kan ingelogd worden binnen een programma waarin je heel gemakkelijk aandelen kunt kopen, verkopen en lenen. Per transactie verdient de broker dan een klein bedrag, aangezien deze uiteraard ook geld willen verdienen. Doordat er tegenwoordig steeds meer brokers ontstaan kan de keuze tot broker wat lastiger worden. Wij hebben hier onze top drie van online brokers voor je neergezet, zodat jij een slimme keuze kunt maken, het is immers wel je geld waar je mee speelt. Deze staan overigens op alfabetische volgorde en niet op rangorde, aangezien ze allemaal voor- en nadelen hebben en wij dus niet één broker gaan uitroepen tot de beste.

NAGA

NAGA is opgericht in 1996 en behoort inmiddels tot een van de grootste online brokers binnen de markt. Mensen die een account aanmaken bij deze broker krijgen toegang tot software waarmee makkelijk en snel aandelen verhandeld kunnen worden. Er zijn drie verschillende platformen beschikbaar zodat iemand altijd gewoon online op de pc of telefoon kan beleggen via NAGA. Via deze broker kun je handelen in aandelen, grondstoffen, indices en valuta's. Tevens kan er gekozen worden om gebruik te maken van een hefboom, waardoor je tot wel 400 keer je inzet kunt verdienen, maar natuurlijk ook verliezen. Al met al is NAGA een betrouwbare broker met uitstekende klantenservice en een prima gebruiksgemak van de software.

Lynx

Lynx is een broker die, in tegenstelling tot veel andere brokers, ook actief is in de Amerikaanse markt. Zo kun je er naast het beleggen in aandelen, opties, futures, Forex en nog andere zaken ook beleggen in Penny stocks en pink sheets. Lynx is opgericht in 2006 en is actief in zeven Europese landen, waarvan Nederland nog altijd de thuisbasis is. Doordat het van oorsprong een Nederlands bedrijf is is er altijd een Nederlands sprekende medewerker te vinden en zijn ze ook bereikbaar via een online chat, email én WhatsApp. Op het gebied van klantenservice scoren ze dus erg hoog.

Plus500

Een van de meest bekende online brokers is ongetwijfeld Plus500. De broker staat er om bekend dat de software erg makkelijk te gebruiken is en ook dat je een demo account kunt aanmaken. Je kunt dus als het ware oefenen met beleggen om zo te wennen aan het programma en ook te leren hoe je moet beleggen, zonder dat je hierbij je eigen geld op het spel zet. Een nadeel van deze broker is dat er geen telefoonnummer beschikbaar is en ze dus niet telefonisch te bereiken zijn. Wel kun je gebruik maken van een chat en email. De service van Plus500 is niet alleen online, maar ook offline te gebruiken waardoor je werkelijk overal kunt beleggen via deze broker.

Terug naar overzicht