Bux - mobiel beleggen

Beleggen met Bux

Deze gratis applicatie van Bux maakt het mogelijk om te beleggen op de beurs vanaf je smartphone. De applicatie is ontwikkeld om er voor te zorgen dat beleggen voor meer mensen toegankelijk wordt en dus niet alleen voor mensen binnen grote bedrijven. De app is zo ontwikkeld dat alle gegevens die je nodig hebt in te zien zijn, maar dan in een makkelijk en aantrekkelijk jasje. Alleen al hierdoor wordt de drempel om te starten iets lager. Daarnaast kun je met de applicatie ook oefenen zonder dat je met echt geld speelt. Hierdoor kun je eerst wennen aan beleggen via de app voordat je direct met echt geld aan het handelen bent en eigenlijk niet zo goed weet wat je aan het doen bent.

Hoe verhandel je aandelen met deze app

Eigenlijk verhandel je via de ze app geen aandelen, maar CFD's. Een CFD is een financieel product dat de exacte weg van een aandeel volgt. Stijgt een aandeel een waarde, dan stijgt de waarde van een CFD op exact hetzelfde moment precies zoveel. Het grote verschil tussen een CFD en een aandeel is dat er bij het verhandelen in aandelen allerlei extra kosten en regeltjes komen kijken. Hierdoor zijn de kosten wat lager en worden er dus geen traditionele aandelen via de app verhandeld.

Hoe betrouwbaar is de app

De app stelt het verplicht dat je eerst ervaring op moet doen met zogenaamde funBUX (nep geld) om aan de app te wennen en zo niet onnodig veel geld verliest. Verder kun je maar maximaal €500 per trade beleggen met de app. Hierdoor kun je niet met enorme bedragen spelen, zodat je ook geen enorme verliezen leidt als het ineens niet zo loopt als gehoopt. Bux hanteert een beperkte hefboom van maximaal 5 bij CFD's en maximaal 30 bij valuta.

Bij veel brokers bestaan er hefbomen van wel 200 en als het dan fout zou gaan verlies je in één klap een enorm bedrag. De app maakt het mogelijk om bij bepaalde bedragen je aandelen direct te verkopen, aangezien je niet de tijd hebt om de hele dag naar je telefoon te kijken. De app is inmiddels in totaal al 650.000 keer gedownload en heeft al verschillende prijzen in de wacht gespeeld.

Eindoordeel: beleggen met een app was nog nooit zo simpel

Niet alleen is de app zeer vriendelijk in gebruik, de organisatie is ook nog eens erg open over alle zaken. Zo kun je dus direct inzien hoeveel kosten zij berekenen en weet je dus direct wat je betaald en ook waarvoor je dit betaald. Daarnaast zijn er verschillende aspecten die er voor zorgen dat je goed beschermd bent tijdens het handelen, zoals versleutelde data en het toezicht van de Britse financiële toezichthouder FCA.

Terug naar overzicht