Goud en zilver

Beleggen in Zilver en Goud

Je hebt er de laatste tijd vast al heel wat mensen over horen praten; beleggen in goud en zilver - zie bv goldid. In de tijden dat het economisch iets slechter gaat en de meeste beleggingen niet echt iets opleveren gaan veel mensen naar alternatieven zoeken. Een van deze alternatieven is het beleggen in goud en zilver. Het beleggen in goud en zilver wordt tegenwoordig steeds interessanter en de winsten worden groter en groter, maar hoe komt dit nu precies?

Er zijn een aantal redenen te bedenken waarom het zo goed gaat met de waarde van zilver en goud in economisch slechtere tijden. Een van de belangrijkste redenen dat het een stuk beter gaat met de waarde van zilver in goud is dat het economisch slechter gaat. Door een economische neergang, raken veel mensen het vertrouwen in de munt kwijt en grijpen daarom terug op grondstoffen die altijd waarde blijven vertegenwoordigen. Grondstoffen die hier een voorbeeld van zijn, zijn goud en zilver. Goud en zilver zijn namelijk klein in formaat, maar vertegenwoordigen toch een behoorlijke waarde. Er zijn echter meerdere redenen waarom het zo goed gaat met de goud en zilverprijs. Naast dat mensen in economische tijden namelijk teruggrijpen op zilver en goud, is het ook een schaarse grondstof, waardoor de prijzen nog eens extra omhoog worden gedrukt.

Waar moet je op letten als je gaat beleggen in goud of zilver

Zilver is voor sommige mensen misschien nog wel interessanter dan goud. Zilver wordt namelijk ook in de industrie gebruikt. Naast dat zilver dus schaars is, heeft de industrie ook nog eens zilver nodig om bepaalde producten te maken. De prijs van zilver is in de laatste jaren zelfs verachtvoudigd.

Wanneer je besluit te beleggen in zilver en goud, zitten hier wel wat kosten aan verbonden. De inkoop van zilver en goud ligt namelijk een aardig stuk hoger dan de verkoopprijs. Waardoor het lastig is om van zeer kleine winsten te profiteren. Je zult het zilver en goud echt een tijdje moeten opslaan voordat het een veel grotere waarde gaat vertegenwoordigen, waardoor het pakken van je winst interessant wordt.

De prijs van goud en zilver is onvoorspelbaar

Naast dat de prijzen van goud en zilver worden opgedreven door de steeds grotere schaarste van deze goederen, is er ook nog iets anders aan de hand. Het internet staat tegenwoordig namelijk vol met informatie over het kopen van zilver en goud, waardoor er veel mensen interesse krijgen in het kopen van deze grondstoffen en er mogelijk een soort luchtbel van goud en zilver ontstaat. Mede dankzij deze mogelijke luchtbelvorming is het dan ook nog niet te zeggen wat de goud en zilverprijs gaan doen en of deze nog verder zullen stijgen. Wat wel zeker is, is dat goud en zilver steeds schaarser worden en de vraag op dit moment groter en groter wordt naar dit goed.

Houd er rekening mee dat wanneer je in goud en zilver gaat beleggen, je een flinke waarde in handen kunt hebben. Misschien is het dan ook niet altijd even slim om fysiek te gaan handelen in goud en zilver. Soms is het verstandiger om in aanverwante beursproducten te handelen. Producten die iets te maken hebben met de goud en zilverprijs.

Terug naar overzicht