Groene beleggingen

Wat zijn groene beleggingen?

Groene beleggingen zijn voor veel mensen nog een onbekende soort van beleggingen. In dit artikel lichten we dan ook graag toe wat deze vorm van beleggingen precies inhouden en hoe je precies geld kunt verdienen via deze manier

Wat natuurlijk direct opvalt is het woordje groen. Dit is namelijk een duurzame belegging die goed is voor het milieu en er is dus waarschijnlijk in iets geïnvesteerd dat milieutechnisch goed in elkaar zit. Omdat er belang wordt gehecht aan zowel het milieu als de natuur kun je met een gerust hart beleggen, een mooie winst maken en doe je ook nog iets goeds terug voor de aarde. Deze fijne combinatie maakt het voor veel mensen aantrekkelijk om te kiezen voor groene beleggingen.

Meer voordelen dan alleen voor het milieu

Niet elk fonds komt aan het keurmerk om een groene belegging te zijn. Het fonds dat dit keurmerk krijgt zal eerst goed worden gekeurd door de overheid. Als de overheid het er uiteindelijk mee eens is krijgt een dergelijke belegging dit keurmerk en wordt als groen aangezien. Hier zitten strenge voorwaarden aan vast zodat je er als belegger zeker van bent dat je een gezond product in handen hebt.

Naast dat ze iets goeds voor natuur en milieu doen leveren ze ook nog iets op, de rendementsverwachting ligt echter wel een stuk lager dan normale beleggingen. Vaak is het rendement dat je met een dergelijke belegging maakt niet veel groter dan de rente die je op een spaarrekening ontvangt. Naast dit voordeel is er ook nog een ander groot voordeel. Wanneer een groene belegging namelijk aan de juiste voorwaarden voldoet zorgt de overheid ervoor dat je te maken krijgt met een flink fiscaal voordeel, waardoor je minder belasting betaald en het ineens een stuk interessanter kunnen zijn.

Waarom zijn groene beleggingen zo populair?

Voor veel mensen is dit een steeds interessantere mogelijkheid om te beleggen, waardoor het steeds populairder is geworden in de loop der jaren. Ze nemen vaak weinig risico’s met zich mee waardoor het voor iedereen mogelijk is om een dergelijke belegging aan te gaan. Vind je het interessant om hier mee te beginnen? Probeer dan bij verschillende banken navraag te doen over de mogelijkheden die zij te bieden hebben. Het is belangrijk om de mogelijkheden met elkaar te vergelijken zodat je een goed beeld kunt vormen over deze beleggingen en uiteindelijk een keuze kunt maken in welke je precies aan wilt gaan.

In groene beleggingen kun je gemakkelijk grote bedragen steken, maar probeer ook rekening te blijven houden met de risico’s die hier aan vast zitten. Het blijft immers toch een belegging en dit is altijd iets waar je serieus naar moet blijven kijken.

Terug naar overzicht