Koersen voorspellen

Hoe voorspel je koersen?

Wanneer je op een goede manier de koersen kunt voorspellen, ben je natuurlijk in een klap rijk. Het goed voorspellen van koersen zorgt er namelijk voor dat je geld kunt gaan verdienen aan het investeren in beleggingen. De vraag of koersen daadwerkelijk zijn te voorspellen wordt zich dan ook door vele mensen afgevraagd. Wanneer je namelijk in staat bent de koersen te voorspellen kun je vrij gemakkelijk geld gaan verdienen als aandelenhandelaar.

Feit is dat er meer mensen zijn die de koersen niet kunnen voorspellen dan er mensen zijn die koersen wel kunnen 'voorspellen'. En als er iemand is die koersen kan voorspellen, kan hij of zij dit vaak niet altijd, maar zal slechts in een bepaald aantal gevallen de koersen op een juiste manier kunnen schatten. Als het aan vele wetenschappers ligt zijn koersen echter niet of nauwelijks te voorspellen. In veel gevallen zullen de koersen zich namelijk laten beïnvloeden door een opeenstapeling van toevalligheden die niemand kan voorspellen.

Een lange termijn visie is erg belangrijk

Om een leuke winst te maken met beleggingen zul je de koersen helaas dus niet kunnen voorspellen. Je kunt het best een eigen lange termijn visie bedenken, waardoor de kans op winst groter wordt en je op de lange termijn gemakkelijk winsten kunt behalen. Zet bij voorkeur in op groeiende bedrijven, om zo mee te kunnen delen in hun groei. Wanneer je niet echt van de aandelen bent, kun je ook volledig van de aandelen afstappen en bijvoorbeeld overgaan op bijvoorbeeld obligaties. Bij obligaties leen je geld uit aan een bedrijf dat vervolgens rente aan je betaald voor het geld dat je bij hen hebt uitstaan. Obligaties zijn vaak een zeer betrouwbare belegging en leveren weinig risico op. Houd er wel rekening mee dat je ook een stuk minder geld aan obligaties kunt verdienen en slechts enkel de rente van de lening op het bedrag ontvangt wat je aan obligaties hebt uitstaan. Op deze manier kun je wel voorspellen wat je investering precies gaat opleveren. Je kunt bij sommige beleggingsproducten daarom exact berekenen wat je er aan over houdt.

Sommige koersen zijn toch te voorspellen

Nu is dit misschien niet helemaal wat je had gehoopt, maar toch zijn sommige koersen enigszins te voorspellen. Een voorbeeld hiervan is de goudprijs. Wanneer de economie in een continue neergang zit is de kans namelijk zeer groot dat de goudprijs gaat stijgen en je dus geld kunt verdienen aan goud. Zo zijn er nog vele andere logische opeenvolgingen van bepaalde gebeurtenissen, die de koersen laten dalen of stijgen. Houd er echter altijd rekening mee dat deze lang niet altijd waar hoeven te zijn. De koersen kunnen om wat voor reden dan ook altijd alle kanten opschieten, waardoor het soms gissen is naar het juiste besluit.

Terug naar overzicht