StockTwits

StockTwits, het social media platform voor beleggers

De aandelenmarkt is constant in beweging, wat uiteraard invloed uitoefent op je investeringen. Als de markt niet zou fluctueren zul je natuurlijk ook niks verdienen aan het beleggen. Het kan soms lastig zijn om het nieuws over een aantal of misschien wel één specifiek bedrijf te volgen en hier komt StockTwits perfect van pas. De service is niet alleen beschikbaar via een app, maar ook op de website kun je de berichten bekijken. Hierdoor kun je op elk moment en elk device informatie vinden die mogelijk effect heeft op je belegging.

Hoe werkt de app

In principe werkt de app net zoals Twitter, waar je berichten kunt versturen met een maximaal aantal tekens. Gebruikers kunnen hier zelf berichten plaatsen over organisaties en hier is makkelijk op te filteren. Zo kun je direct alle berichten zien over de organisatie waar jij aandelen van hebt om hier vervolgens op in te spelen. Door deze app is het ook voor de wat minder gevorderde belegger makkelijker om relevant nieuws te volgens over de organisatie waarin hij of zij geïnvesteerd heeft. Ook kun je zien wat bepaalde gerenommeerde beleggers te zeggen hebben en kun je dus enorm veel leren van de app.

Kan ik ook beleggen met deze app?

De app zelf is gratis en heeft ook geen betaalmogelijkheden, je kunt met StockTwits zelf dus niet beleggen. De app heeft wel de mogelijkheid om een koppeling te maken met diensten zoals RobinHood, Fidelity en ETrade, welke doorgaans niet gebruikt worden in Nederland. Hierdoor is het dus niet mogelijk om rechtstreeks met de app te beleggen, maar wel via apps van derden. In verband met gebruiksgemak en allerlei wetten en regels raden we je aan om gewoon te beleggen via een Nederlands account en StockTwits alleen te gebruiken voor de waardevolle informatie die je er kunt vinden.

Terug naar overzicht